Kraften i nuet

Man kan ikke lære at tilgive, man kan være og tilgive


Kraften nødvendig for virkelig at slippe den del af fortiden vi selv hænger fast i er tilstede i nuet.


Kan huske jeg har hørt det så mange gange. Det et vigtigt at kunne tilgive. Derfor bliver det lige pludselig så vigtigt et projekt at lære at tilgive. For det skulle jo være så godt, og nemt er det da i hvert fald ofte ikke. I mange år har jeg faktisk kæmpet en brav kamp i det "rum", der hvor jeg skal lære at tilgive.


Nyligt har jeg haft oplevelsen af en lang genoplevelse af min barndom og ungdoms problemer. Som om jeg bare hele tiden bliver hæmmet af de samme "vægge", de samme gentagne problemer, måske med andre mennesker, men i et begrænset "rum". Samtidig den befrielse at kunne se ud over det. At kunne se i det her nu er det tanker og historier der hører fortiden til. Det er mit filter ned over verden. Mine problemer projiseret op og ud. 


Lige pludselig giver tilgivelse derfor meget mere mening. Jeg kan komme til stede, lige nu. Se virkeligheden som den er. Jeg skaber selv de vægge. Det er min egen underbevidsthed der sender skygger ud og sætter begrænsningerne. Jeg kan komme til stede, lige i et nu, og indse dette. 

Så pludselig giver det ikke længere mening af skyde skylden på de andre. Tværtimod, det giver pludselig mening at være, og tilgive.

Tilgivelsen bliver pludselig det så mange taler om med et andet ord. COMPASSION.
VIBhouse april 2020Så kom NU ud af kampen!

Kender du det? Hverdagen bliver en kamp.... Skal lige klare den dag også, og så lige de par ting, og så kan jeg måske.....

Sådan har jeg levet meget af mit liv, med lidt krydder på toppen bestående af, ja, hvad han nu tænker, og hun nu tænker.

ALT SAMMEN SPEKULATIONER I MIT HOVED.

Så, jeg kæmper nu for at komme ud af kampen. Det er sværere end man lige skulle tro. Vi mennesker "smitter af" på hinanden på så mange niveauer, og sandheden er, de fleste mennekser kæmper.

Det er lige så stille gået op for mig, jeg kan trække mig fra kampen og arbejde på daglig basis på at komme i balance med mig selv. Det giver mig en VILD frihed og ro til at prioritere hvad der er vigtigt for mig.

Det er i mine øjne værd at kæmpe for daglig: At komme ud af kampen, og ind i roen og balancen

VIBhouse, april, 2020

NATUREN

Det er meget trrendy at guide mindfulness i naturen for tiden.

Jeg mener naturen taler for sig selv.

Derfor vil jeg opfordre dig til at gå så meget i naturen som muligt.

Naturen er den største og bedste healer.

Den vil selv guide dig.

Du behøver blot at tage ud i den.

Naturen bringer dig til sansningen og når du er i sansningen kan du give slip på alle dine bekymringer

Og det fantastiske ved naturen er: Den er gratis.

Kan ikke sige det nok.

Giv dig selv en sanse-dag.

Tag madpakken med.

Nyd hele dagen i dit eget selskab i naturen


Det er der værdi i

At have overskud til at invitere ALLE problemer og personer inden for. 

På min meditationspude eller min gåtur. Ind i det rum hvor jeg er tilstede til nu. Hvor kærlighedens kilder flyder over. Hvor det er muligt at LEVE Frans af Assisis bøn. DET ER FRIHED.

At kunne tillade mig at gå stille og roligt væk fra DRAMA. At kunne give opmærksomhed, i stedet for at søge den.

At kunne tilgive alle de mennesker der handler overfor mig på deres egen skygger i projiceret form. Ikke at behøve revance, men at kunne tage fat på mine egne problemer.

Alle de vidunderlige gaver. Helt gratis.

Det kræver bare vilje og kontinuerlig træning. Det føles så overskudsagtig. Bare at kunne invitere alle de "værste" problemer ind på puden, og selvfølgelig derefter gå ud og sige fra. 

Det er mindfulness, det er tilstedevær i NUet