Nærværets år 2023

Nærværet

Vågen, opmærksom, frisk og fuld af liv.

Ord der kan sættes på de kvaliteter der opdyrkes ved bevidst kropsarbejde og meditation. 


Samtidig kan ikke underkendes på nogen måde, hvordan disse kvaliteter og springer ud af fællesskab.

I den første del af året, har jeg brugt meget tid på at være nærværende med mig selv. Virkelig ladet alle de eksistentielle spørgsmål få plads, uden at forsøge at give en masse halve svar ind over hele tiden. Derfor har jeg bl.a. heller ikke malet i en periode, for at give mig selv ro til at være med det smukke, basale eksistentielle der voksede frem over jul og nytår.

En af konklusionerne, om man kan kalde det sådan, er at vores væren ikke er uvæsentlig. DEN er MEGET, MEGET væsentlig. Her mener jeg væren, i det basale lys, kærlighedens natur. For nogen den eneste naturlige måde at leve livet, uanset overbevisning. For andre dagligt hårdt arbejde vedvarende at kunne have adgang til. Nogen kan slet ikke opnå adgang, uanset overbevisning. 


Igen og igen kommer jeg til den samme konklusion, at ren væren kommer før alle de ting der sker (mind over matter). Vi handler i en skabt verden. Men vores væren i sig selv, og evne til at være det uforstyret, er meget afgørende for den interaktion der er med "verden", der i sin rummelighed måske kan udvides til universet (mikrokosmos i makrokosmos).

Så bliver evne til væren i det eksistentielle, og ikke mindst evne til at dele den væren til gavn for andre eksistentiel dilemma. Især fordi det kun er væren i det eksistentielle der kan give "overskud" at give af. Der kan være stor længsel efter at dele. Men, som oftest bliver det kun i sammenhænge vi bliver forstået og set for vores bidrag. 

Det er svært at acceptere at nogen slet ikke har evnen, og derfor heller ingen idé om hvad de går glip af. Især fordi de jo nok bliver påvirket af andres væren - men er fanget i ikke kunne blive bevidste. 

Skabelsen er en mærkelig størrelse. 


2023 Er her - Nærværets år 2023


VIBhouse, Marts 2023

Forandringen i lyset

Når lyset skinner klarest, ser vi også vores skygger bedst.

Og bliver vi stående der, kan forandringer spire frem i lyset. 


Åhh, hvor kan den være svær, den forandring. I denne mørke tid, hvor vi gerne vil krybe i hi, og forblive fordybet i rolige rammer.

Så skinner det endnu klarere det indre lys, stjernen, og ro gør det blot mere klart... Skyggerne træder frem.

Dem, der er os, - og alt det, der ved de andre der er svært.

Forandringerne opstår både i os, og omkring os. 

Nogen søger bort, andre kommer til. Savn og nysgerrighed. 

Skinner nu i det klare lys,

og så sker det fantastiske.

Lyset får forandringen til at spire frem - indefra.


Det er som påskeliljerne.

De ligger i jorden og mærker dagen bliver længere, spirer grønne spirer og til sidst sætter de forårets tidlige smukke gule blomster.


Sådan er mødet i den mørke tid, forandringn der bliver sået ind, og relationer opstår og spirer frem til smukke helheds blomster.

Allerede kendte relationer støder til, blomster også op.

Det er en smuk tid - ønsker dig næring til din spiring.


2023 En hel krop. Er her - Nærværets år 2023


VIBhouse, Januar 2023