Bevægelsens ÅR 2022

2022 Bevægelsens År

Dans, dans, dans

Når energien er høj, så lad den få frit løb gennem hele kroppen.

Dans.....


I mange år har jeg fejret nytår i et ganske særligt fællesskab. Et stort bevægende bevægelses fællesskab i "Moving Meditation"

Det er først på det seneste, hvor jeg har lavet meget energirige Qi Gong øvelser, at jeg har tænkt lidt dybere over det.


Det fantastiske i, at en stor, faktisk rigtig stor flok, af mennesker, som i manges tilfælde arbejder professionelt med bevægelse. Samles for at bevæge sig sammen ind i det nye år. Det på en guidet måde, så man starter i stilhed og spirer ind i bevægelsen, der kulminerer når man rammer det nye år. Selvfølgelig til Moderne toner sat sammen til formålet. 

Fantastisk, ganske enkelt fantastisk. 

Er altid kommet derfra rigere, gladere, lettere og med masse af kontakt og nærvær, med smil og glæde præsent i hukommelsen.


Det er jo bare basalt fantastisk at lade energien i kroppen få lov at udtrykke præcis det udtryk den har indvendig - udvendig. På en måde at bruge kroppen som en pensel, der maler det indre ud i rummet. 

Bare lader energien flyde til fede rytmer.


Alle kan danse- 

Træk vejret dybt ind, dans, dans, dans....VIBhouse, April 2022

LØB

Dronning og Konge af træning.

Løb, Jog, gå.....


Engang gik jeg til boksetræning ude i et ghetto-område. Byens bedste bokseklub. Min træner sagde: Dem der træner her falder ikke sammen igen bagefter, de beholder deres styrke.

En af mine medboksere sagde: "Løb, det er kongen af træning.


Dengang trænede jeg boksetræning hver dag, og det var fysik nok sig selv, så jeg forstod faktiskt ikke hvad han sagde.

Det gør jeg nu


Efter jeg har født, er jeg ikke éngang sikker på man kan kalde det løb det jeg gør. Jogging er nok en bedre betegnelse. Men det er Dronning....


Det at trække vejret igennem, mens man alene, eller i et felt med mange andre, bevæger sig rytmisk igennem en by, eller endnu bedre naturen.

Rytmen, pulsen, åndedrættet. Samtidig kan denne samhørighedsfølelse få plads og vokse. Man behøver overhovedet ikke tænke på den, den bare er der, når man tillader det at folde sig ud mens man løber.

Den dybe naturlige samhørighed, der opstår i hjertet. Jo, det er kongen / dronning af træning.
Alle kan være med - om ikke andet i hurtig gang, fra et sted til et andet.Træk vejret dybt ind i verden, løb....VIBhouse, Marts 2022

Bevægelse

Enkelt og fantastisk

Vejen til indre og ydre styrke


Bevægelse - for mig en uundværlig del af vejen til indre og ydre harmoni og styrke.

Vandre i naturen: Der er ikke noget der kan få mig til at give mere slip i noget svært, end en lang vandretur. Naturen kalder altid på sanserne. Naturen kan være så fin, og så barsk. Den spejler menneskelivet. 

frø, plante, spire, vækst, modenhed, blomst, udtøren, død  

At vandre fra sted til andet, at være nær.


Qi Gong

Langsomme kinesiske bevægelser. Energi arbejde. min lærer påpeger altid. Energi skabes, det er ikke noget der bare er. Tænker de fleste kender den erfaring, at rigtig og balanceret bevægelse for en, skaber god energi.

I Qi Gong øvelserne finder jeg en dyb glæde og dejlig energi. Samtidig med at min krop bliver smidig og styrket.


Yoga

åhh... Så dejlige de rigtige stræk kan være for kroppen. Ser særligt frem til 2022, hvor jeg er optaget på medi-yoga terapeut/lærer uddannelsen. SÅ skal jeg have nogen hold. Ser så meget frem til at dele disse basale programmer og indre harmoni og styrke, samt mental ro. Det har givet mig rigtig meget selv. 

Det er siddende yoga, men med åndedrættet. Det er der også meget bevægelse i.


Alle bevæger sig. Det kræver kun opmærksomhed, hver gang vi trækker vejret ind - og ud - er der bevægelse.Bevægelse sker konstant.VIBhouse, Januar 2022